BTEM Sariak.
Euskadiko Elikagai Berrikuntzaren SariakBTEM
Hau da BASQUE FOOD CLUSTERak eta AZTIk antolatzen dituzten Euskadiko Elikadura Berrikuntzako Sarien (BTEM) helburua: Euskadiko elikagaien sektoreko enpresen lana eta ahalegina aitortzea, edozein dela ere enpresen tamaina, berrikuntzaren alde jardunez Euskadiko elikaduraren sektorea garatzen laguntzen baitute.
Horrez gain, sektorearen topagune bihurtu nahi genuke sariak banatzeko ekitaldia, Euskadiko elikaduraren balio katea osatzen duten eragileak elkarrekin jardun daitezen.
Sarien Kategoriak
BERRIKUNTZA TEKNOLOGIKOA (PRODUKTUA)
Merkatu aukera edo premia bat argiro atzeman eta merkatuan produktu edo zerbitzu berri edo hobetu bat arrakastaz txertatu duen enpresari emango zaio saria, betiere eskari hori estali eta bere negozioari lehiakortasun abantaila ekarri badio. Produktu berri bat, ontzi berri bat, teknologia berri bat… izan daiteke berrikuntza.
ENPRESA BERRIKUNTZA (PROZESUA)
Bere prozesuetan edo negozio ereduetan aldaketak egin dituen enpresa bati emango zaio saria, gauzak beste era batera egiteak lehiakortasun abantaila ekarri dionari.
Kontuan izango dira alor hauekin lotura duten alderdiak: berriak diren edo hobekuntza nabarmena dakarten ekoizpen, logistika eta banaketa prozesuen ezarpena edo produktu edo zerbitzuei laguntzeko jarduerak.
Kategoria horretan sartzen da, halaber, enpresak lehendik erabili gabeko antolakuntza metodo berrien ezarpena.
Kategoria horretako sarietarako hautagai izan daitezke enpresaren dimentsioa handitzeko eragiketak zehaztu, aztertu eta prestatu dituzten enpresak (beste enpresa batzuk erostea, bat-egiteak, joint ventureak…), bai eta enpresa eragileen eta haien bezero eta hornitzaile kateen artean enpresen arteko lankidetza proiektuak prestatu eta martxan jarri dituztenak ere (adibidez, hornidura katearen kudeaketa sistema berria, hornitzaileekiko integrazio eta lankidetza metodoak, startupekiko elkarlan estrategiak eta abar).
MERKATU BERRIKUNTZA
Sariaren helburua hau da: aitortzea beren egungo egoera nabarmen hobetzen duten estrategia edo kontzeptu komertzial berriak ezarri dituzten enpresak, negozioa handitzeko merkatuak edo bideak aurkitu dituztenak, plan bat diseinatu eta arrakastaz gauzatu dutenak eta abar. Bereziki balioetsiko dira nazioartera hedatzeko merkatu estrategiak eta kanal berriak jorratzen dituztenak (digitala…).
Epai-Mahaia
Leire Bilbao
INNOBASQUE- BASQUE INNOVATION AGENCY-ko CEO-a
Carolina Pérez
CEBEK Bizkaiko Enpresaburuen Konfederazioko Presidentea
José María Bonmatí
AECOC-eko zuzendari nagusia
Arantxa Oquiñena
Casa Eceiza-ko gerentea
Begoña Julián
Goxorrubi-ko gerentea
La cocina de Senén-eko ordezkaria
FAQs
Onuradunak
Enpresa edo enpresa erakunde hauek lehia daitezke EUSKADIKO ELIKADURA BERRIKUNTZA Sarietan: Euskadiko elikaduraren balio katean jarduten eta helbide soziala eta fiskala Euskadin dutenak.
Ezin dute parterik hartu epaimahaian ordezkaritza duten enpresek.
geografikoa
Euskal Autonomia Erkidegoa da sarien banaketa eremua.
irizpideak
Arreta berezia egingo zai honako proiektu edo berrikuntzei:
- zenbait enpresa edo erakunderen arteko elkarlanetik sortutako proiektuei.
- Enpresako negozioen garapenean (lehiakortasuna) eragin frogatu handiena izan dutenei.
- Enpresarentzat abantaila lehiakorra izatea.
- Kalitatearekin, fidagarritasunarekin, azkartasunarekin eta malgutasunarekin lotutako alderdiak eta errentagarritasuna erakusten dituztenak.
zenbatekoa
Sariketak ez du inolako diru kopururik banatzen, baizik eta trofeo bat, enpresa sarituen jarduera eskertzeko, urterik urte ekimen berri batzuetara bultzatzeko eta haien irudi publikoa jardunbide egokien erreferentzia bihurtzeko, eta, gainera, jardunbide egokien erreferente gisa duen irudi publikorako bultzada bihurtzea.
Bi urtean behin banatzen dira sariak; lehenbizikoz, 2017an.
aipagarriak
Hautagaitzen aurkezpena: 2024ko urtarrilaren 24etik martxoaren 13a arte aurkez daitezke hautagaiak.
Sarien banaketa: FOOD 4 FUTURE World Summit-en testuinguruan egingo da, apirilaren 17an, 14:00etan.
2022ko Irabazleak
KATEGORIA: BERRIKUNTZA TEKNOLOGIKOA
La Cocina De Senen
Epaimahaikideek La Cocina de Senen gourmet plater landuen marka saritu dute tortilla bidaiariagatik. Patata-tortilla zaporetsu hori metalezko lata baten barruan saltzen da retailean, eta prest dago ireki eta dastatzeko, hotzik gabe urtebetera arte irauteko.
kATEGORIA: EMPRESA BERRIKUNTZA
Goxorrubi
Empresa berrikuntza saria Goxorrubi Donostiako hiri-inguruko lursail batean landatzen dituen fresa eta bestelako fruta barietateen ekoizpen eta banaketa jasangarriari eskainia dago. Familiako nekazaritza ekologikoaren proiektu honek 0 kilometroko produktuaren aldeko apustua egiten du, bizikleta elektrikoak erabiltzen ditu garraiorako eta ekonomia zirkularreko eskema batekin lan egiten du, tokiko beste eragile batzuekin lankidetza bilatuz.
KATEGORIA: MERKATU BERRIKUNTZA
Casa Eceiza
BTEM sarien epaimahaiak retailean eta online merkatuan – eta, laster, baita nazioarteko merkatuan ere – arrakastaz sartzen jakin duelako aukeratu du artisau-merkatuetarako egokiagotzat jotzen den produktu bat: Donostiako Gaztaren Tarta.
BTEM Sariak 2022. Bideoa.
berriak
BTEM sariek Euskadiko elikadura-sektoreko enpresa disruptiboenak bilatzen dituzte
Martxoaren 13ra arte egongo da zabalik AZTI zentro teknologikoak eta Basque Food Clusterrak bultzatutako sarien laugarren edizioaren deialdia. Sariek euskal enpresek produktu, prozesu eta merkatu-estrategia berriak diseinatu eta garatzeko egiten duten lana eta ahalegina goraipatzen dituzte.
La Cocina de Senének, Goxorrubik eta Casa Eceizak irabazi dituzte BTEM 2022 – Euskadiko Elikagaien Berrikuntzaren sariak
Enpresa horiek izan dira sarituak BASQUE FOOD CLUSTERak eta AZTIk antolatutako sarien hirugarren edizioan...
Hogei enpresa baino gehiago Euskadiko Elikagaien Berrikuntzarako BTEM sariak irabazteko hautagai
Sariak emateko ekitaldia maiatzaren 17an izango da, Food 4 Future azokaren, BECen egingo den elikadura-berrikuntzaren erreferentziazko ekitaldiaren, barruan.
Grupo Café Fortalezak, Angulas Aguinaga SAk eta Grupo ARAEX Grandsek Euskadiko Elikagai Berrikuntzaren Sariak irabazi dituzte
Sariak banatzeko ekitaldira 300 lagunetik gora bildu zen, Bilboko Euskalduna Jauregian.
Eroskik, Echebastarrek eta Txabarri Txakolinak irabazi dituzte Euskadiko Elikagai Berrikuntzaren 2019ko BTEM sariak
Eroski merkatuen berrikuntzaren kategorian saritu dute; Echebastar, berrikuntza teknologikoan; eta Txabarri Txakolina, enpresa berrikuntzan.
BTEM Sarien sorrera, "Euskadiko Elikagai Berrikuntzaren Sariak"
‘Euskadiko Elikagai Berrikuntzaren Sariak”, Euskadiko elikaduraren sektoreko enpresetan elementu berritzaileak sartzea bultzatzeko eta aintzatesteko helburuz sortu dira.
Harremanetarako
INFO@BTEM.EUS